Cappuccino este o băutură ușoară și spumoasă, adorată de mulți dintre băutorii de cafea.
Cunoscând două dintre elemente de bază ale barista (prepararea shot-urilor de cafea și a spumei de lapte), puteți să pregătiți cappuccino delicioase.


Ingrediente:
- Un espresso dublu (două shot-uri), pregătit într-o ceașcă de cappuccino;
- 50 ml lapte (orientativ);
- arome - siropuri speciale (opționale);
- zahăr (opțional)

Mod de preparare:
Se face espresso-ul la aparatul de cafea. După ce este gata, se pune lapte într-un ibric sau o cană mai mare. Se fixează aparatul pe programul spumă/abur și când a ajuns la temperatura normală se pune laptele la tubul atașat aparatului. Prin mișcări verticale, se mișcă ibricul/ cana, pentru a încălzi laptele uniform și pentru a forma spumă deasupra.

Se pune apoi deoparte și se trece la următorul pas.

Se pune cafeaua într-un pahar, se pune siropul (câteva picături, este opțional) se pune zahărul (dacă folosiți) și apoi (vă ajutați de o linguriță pentru a opri spuma laptelui) turnați laptele peste cafea. Cu lingurița puneți deasupra spuma (la urmă) și decorați după plac.

Serviți-l imediat ce l-ați terminat de pregătit !