Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea utilizării lui sunteți de acord cu folosirea acestora. Politica Cookie-uri...
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
De curând a avut loc la Milano cea de-a 40-a editie a uneia dintre cele mai importante expoziții internaționale din industria ospitalieră, Host 2017, un eveniment care se desfășoară odată la doi ani și în cadrul căreia un segment foarte important este cel al cafelei și al aparatelor de cafea. Majoritatea producătorilor importanți și de tradiție din domeniul cafelei își prezintă produsele, evenimentul fiind totodată un prilej foarte bun de lansare și de prezentare a noilor concepte.
La fel ca și în edițiile anterioare, ediția din 2017 a fost una foarte interesantă, cu lansări de produse, prezentări de concepte noi și, bineînțeles, multă relație interumană. Am întâlnit prieteni vechi din domeniu, am interacționat cu furnizorii și nu numai, am discutat despre produse, despre piața din România și dificultățile ei și, nu in cele din urmă, am consolidat relațiile cu aceștia.
În continuare vă voi prezenta noutățile furnizorilor noștri, care au anunțat lansarea, imediată sau în viitorul foarte apropiat, a multor modele noi și au prezentat câteva concepte foarte interesante. Articolul va fi acompaniat de înregistrări video realizate de cei de la EspressoTV.
Acest articol este o completare a unui articol anterior Ce trebuie să știm despre râșnițele de cafea?, și dezbate câteva caracteristici de bază ale râșnițelor de cafea. Deoarece siteul PerfectEspresso.ro este dedicat cafelei espresso, vom dezbate doar subiectul râșnițelor cu discuri de măcinare, râșnițe care sunt mult mai eficiente în ceea ce privește procesul de măcinare decât râșnițele cu lamele. Din cafeaua măcinată cu acest tip de râșnițe va rezulta un espresso de mult mai bună calitate, deoarece măcinătura rezultată în urma procesului de râșnire este uniformă și omogenă.
Dacă aveți un espressor de cafea tradițional și o râșniță de cafea și doriți ca ele să funcționeze în parametri optimi pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată, va trebui să le întrețineți astfel încât să eliminați depunerile de uleiuri sau chiar să evitați depunerea de calcar, ceea ce ar duce la distrugerea mașinii. Întreținerea preventivă a unui aparat de cafea este o operație foarte ușoară și mai puțin costisitoare decât repararea aparatului.
Înainte de a lua în considerare indicațiile oferite în acest articol, trebuie să luați în considerare indicațiile din manualul de utilizare primit de la producător. Așadar, urmați întotdeauna instrucțiunile de utilizare și întreținere ale producătorului, înaintea oricăror alte instrucțiuni.
În acest articol voi încerca să prezint râșnița BB005 de la Bezzera. Pentru a evidenția calitățile acestei râșnițe, voi face ușoare comparații cu râșnița Vario Home de la Mahlkönig, care este considerată de foarte mulți ca fiind etalonul râșnițelor destinate utilizării casnice.
Foarte mulți cumpărători se întreabă cât de mult trebuie să cheltuiască pe o râșniță de cafea. Trebuie știut că râșnița este unul dintre cele mai importante accesorii utilizate în prepararea de cafele espresso. Unii zic că este chiar mai importantă decât espressorul, deoarece calitatea măcinăturii, consistența și granulația acesteia influențează decisiv espresso-ul preparat. Eu consider că ambele echipamente sunt la fel de importante și că achiziționarea acestora trebuie să se facă unul în funcție de celălalt.
De aceea, dacă ai un espressor performant și nu îl potrivești cu o râșniță pe măsură, nu vei beneficia de adevăratele performanțe ale espressorului. La fel și invers, dacă ai o râșniță prea performanță comparativ cu espressorul pe care îl ai, nu vei reuși să o folosești la adevărata ei valoare. Consider totuși că, dacă nu găsești perechea echilibrată, este mai bine ca râșnița să fie de calitate superioară espressorului, putând astfel prepara maximul pe care ți-l dă espressorul.
V-ați întrebat vreodată de ce cafeaua servită în baruri sau restaurante este mai bună decât cafeaua preparată acasă? Care este cea mai rapidă metodă de îmbunătățire a calității unei cafele espresso?
Înainte de prepararea unui espresso, râșnirea proaspătă a cafelei folosind o râșniță de cafea de calitate va duce la rezultate mult mai bune. Așadar cuvântul cheie și răspunsul la aceste întrebări este "râșniță de cafea de calitate".
Calitatea la o râșniță de cafea poate fi evaluată urmărind câteva caracteristici esențiale: - Materialele utilizate la realizarea râșniței - Tipul de sistem de măcinare - Precizia măcinării/constanța măcinăturii - Gama de reglaje - Finețea rezultatului râșnirii - Funcția de dozare - Potrivirea râșniței cu espressorul
La PerfectEspresso.ro, odată cu ghioceii, apar și veștile bune! Suntem mândri să vă anunțăm că începând din primăvara anului 2017, ne-am lărgit portofoliul de produse, devenind importatori ale produselor marca Ceado.