Autentificare

Acces prin Facebook

Sau conectați-vă utilizând adresa de e-mail
*
*
Ți-ai uitat parola?
Login

Nu ai încă un cont? Înregistrare

Înregistrare

Acces prin Facebook

Sau înregistrați-vă utilizând adresa de e-mail
*
*
*
*
Crează cont
Cod de securitate invalid
Parolele introduse nu corespund.
Adresă de email invalidă!
Parola trebuie să aibă cel puțin 6 și cel mult 16 caractere.

Ai deja un cont? Login
  • Coșul meu
  • Contul meu
    • Autentificare
    • Înregistrare
  •  
    • English
    • Italiano
  • Home
  • Produse
    • Aparate de cafea Home/Office

      • Espressoare
      • ACS - Advanced Coffee Solution (6)
      • Bezzera (16)
      • ECM Heidelberg (11)
      • Izzo (11)
      • Profitec (14)
      • Quick Mill (12)
      • Rancilio (3)
      • Rocket Espresso (19)
      • Vibiemme (7)
      • Râșnițe de cafea
      • ECM Heidelberg (6)
      • Eureka (28)
      • Macap (4)
      • Profitec (2)
      • Rocket Espresso (6)

      Aparate de cafea HoReCa

      • Espressoare
      • ACS - Advanced Coffee Solution (5)
      • Bezzera (26)
      • Bosco (10)
      • ECM Heidelberg (4)
      • Izzo (24)
      • Quick Mill (20)
      • Rancilio (47)
      • Rocket Espresso (16)
      • Vibiemme (23)
      • Râșnițe de cafea
      • Ceado (11)
      • Eureka (31)
      • Rancilio (3)
      • Rocket Espresso (4)
      • Aparate de prăjit cafea
      • TropicalCafe (2)

      Accesorii

      • Tampere (47)
      • Portafiltre (33)
      • Latiere (32)
      • Cești și pahare (22)
      • Baze și sertare (11)
      • Filtre de apă (9)

      Produse de curățare și întreținere

        Piese de schimb

      • Producători
        • ACS - Advanced Coffee Solution (11)
          ACS - Advanced Coffee Solution

          Bezzera (99)
          Bezzera

          Bilt (13)
          Bilt

          Bosco (10)
          Bosco

          Cafetto (3)
          Cafetto

          Ceado (11)
          Ceado

          ECM Heidelberg (53)
          ECM Heidelberg

          Eureka (59)
          Eureka

          Izzo - MyWay (46)
          Izzo - MyWay

          Macap (4)
          Macap

          Motta (67)
          Motta

          Profitec (33)
          Profitec

          Quick Mill (37)
          Quick Mill

          Rancilio (58)
          Rancilio

          Rocket Espresso (66)
          Rocket Espresso

          TropicalCafe (2)
          TropicalCafe

          Vibiemme (32)
          Vibiemme

      • Info
        • Comenzi și livrări

          • Creare comandă online
          • Metode de plată
          • Finanțare de tip Leasing
          • Livrarea produselor
          • TVA deductibil în tari UE sau non UE
          • Informații despre stocuri
          • Garanția produselor

          Asistență

          • Despre noi
          • Întrebări frecvente
          • Politica de cookie-uri
          • Politica de confidențialitate
          • Politica de returnare
          • Termeni și condiții

          Cont client

          • Ce este un cont client?
          • Cum îmi fac un cont client?
          • Cum recuperez parola?
      • Stiri
      • Blog
      • Contact

       

      • Home
      • Produse
        • Aparate de cafea Home/Office
          • Espressoare (99)
            • ACS - Advanced Coffee Solution (6)
              • ACS Minima (1)
              • ACS Vesuvius (2)
              • ACS Vesuvius Evo Lever (2)
              • ACS Ventus (1)
            • Bezzera (16)
              • Bezzera BZ09 (1)
              • Bezzera BZ10 (1)
              • Bezzera Aria (1)
              • Bezzera Crema (2)
              • Bezzera Magica (2)
              • Bezzera Mitica (1)
              • Bezzera Unica (1)
              • Bezzera Strega (3)
              • Bezzera Matrix (2)
              • Bezzera Duo (2)
            • ECM Heidelberg (11)
              • ECM Casa (1)
              • ECM Classika (2)
              • ECM Puristika (1)
              • ECM Mechanika (2)
              • ECM Technika (1)
              • ECM Elektronika (1)
              • ECM Synchronika (3)
            • Izzo (11)
              • Izzo Alex Duetto (3)
              • Izzo Alex PID (1)
              • Izzo Alex Lever (2)
              • Izzo Valexia Duetto (2)
              • Izzo Valexia PID (1)
              • Izzo Valexia Lever (1)
              • Izzo Vivi PID (1)
            • Profitec (14)
              • Profitec GO (4)
              • Profitec Pro 300 (2)
              • Profitec Pro 400 (1)
              • Profitec Pro 500 (2)
              • Profitec Pro 600 (2)
              • Profitec Pro 700 (2)
              • Profitec Pro 800 (1)
            • Quick Mill (12)
              • Quick Mill Aquila (3)
              • Quick Mill Andreja (1)
              • Quick Mill La Certa (1)
              • Quick Mill Milano (1)
              • Quick Mill QM67 (1)
              • Quick Mill Rubino (2)
              • Quick Mill Veloce (1)
              • Quick Mill Vetrano (2)
            • Rancilio (3)
              • Rancilio Silvia (2)
              • Rancilio Silvia Pro (1)
            • Rocket Espresso (19)
              • Rocket Epica (3)
              • Rocket R NINE ONE (4)
              • Rocket R CINQUANTOTTO (1)
              • Rocket Cronometro R (3)
              • Rocket Cronometro V (2)
              • Rocket Appartamento (4)
              • Rocket Portavia (2)
            • Vibiemme (7)
              • Vibiemme Domobar Super (3)
              • Vibiemme Domobar Junior (2)
              • Vibiemme Domobar (2)
          • Râșnițe de cafea (46)
            • ECM Heidelberg (6)
              • ECM S64 (5)
              • ECM V-Titan 64 (1)
            • Eureka (28)
              • Eureka Mignon Specialita (4)
              • Eureka Mignon Turbo (2)
              • Eureka Mignon Zero (2)
              • Eureka Mignon XL (2)
              • Eureka Mignon SD (3)
              • Accesorii (15)
            • Macap (4)
              • Macap M2E (2)
              • Macap Leo (2)
            • Profitec (2)
              • Profitec Pro T64 (1)
              • Profitec Pro M54 (1)
            • Rocket Espresso (6)
              • Rocket Faustino (4)
              • Rocket Giannino (2)
        • Aparate de cafea HoReCa
          • Espressoare (175)
            • ACS - Advanced Coffee Solution (5)
              • ACS Vostok (3)
              • ACS Elysium (2)
            • Bezzera (26)
              • Bezzera Arcadia (6)
              • Bezzera B2013 (3)
              • Bezzera B2016 (3)
              • Bezzera Digita (3)
              • Bezzera Eagle (6)
              • Bezzera Victoria (2)
              • Bezzera Woody (3)
            • Bosco (10)
              • Bosco Posillipo (5)
              • Bosco Sorrento (5)
            • ECM Heidelberg (4)
              • ECM Elektronika (1)
              • ECM Artista (2)
              • ECM Barista (1)
            • Izzo (24)
              • Izzo (5)
              • Izzo Pompei (4)
              • Izzo Sorrento (9)
              • Izzo Valchiria (6)
            • Quick Mill (20)
              • Quick Mill Hybrid (1)
              • Quick Mill Quarantacinque (12)
              • Quick Mill Uragano (3)
              • Quick Mill Achille (3)
              • Quick Mill Superautomatica (1)
            • Rancilio (47)
              • Rancilio Leva (3)
              • Rancilio Classe 5 (13)
              • Rancilio Classe 7 (6)
              • Rancilio Classe 9 (11)
              • Rancilio Classe 11 (12)
              • Rancilio Speciality (2)
            • Rocket Espresso (16)
              • Rocket R 9V (2)
              • Rocket R 9 (3)
              • Rocket RE Dual Boiler (2)
              • Rocket RE A (3)
              • Rocket BOXER (6)
            • Vibiemme (23)
              • Vibiemme Lollo (6)
              • Vibiemme Replica HX (6)
              • Vibiemme Replica 2B (2)
              • Vibiemme Replica Pistone (3)
              • Vibiemme TECNIQUE R (2)
              • Vibiemme TECNIQUE TS (4)
          • Râșnițe de cafea (49)
            • Ceado (11)
              • Piese de schimb (11)
            • Eureka (31)
              • Eureka Mythos (1)
              • Eureka Helios (3)
              • Eureka Nadir (2)
              • Eureka Atom (4)
              • Eureka Drogheria (3)
              • Piese de schimb (18)
            • Rancilio (3)
              • Rancilio KRYO 65 (3)
            • Rocket Espresso (4)
              • Rocket Fausto (2)
              • Rocket Super Fausto (2)
          • Aparate de prăjit cafea (2)
            • TropicalCafe (2)
        • Accesorii
          • Tampere (47)
          • Portafiltre (33)
          • Latiere (32)
          • Cești și pahare (22)
          • Baze și sertare (11)
          • Filtre de apă (9)
        • Produse de curățare și întreținere
        • Piese de schimb
      • Producători
        • ACS - Advanced Coffee Solution (11)
        • Bezzera (99)
        • Bilt (13)
        • Bosco (10)
        • Cafetto (3)
        • Ceado (11)
        • ECM Heidelberg (53)
        • Eureka (59)
        • Izzo - MyWay (46)
        • Macap (4)
        • Motta (67)
        • Profitec (33)
        • Quick Mill (37)
        • Rancilio (58)
        • Rocket Espresso (66)
        • TropicalCafe (2)
        • Vibiemme (32)
      • Info
      • Stiri
      • Blog
      • Contact
      PerfectEspresso.roTotul pentru o cafea perfecta...

      Comenzi telefonice

      0723.268.586

      Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

      • HOME

      Blog

      0 Comentarii
      Prepararea unui Espresso perfect
      Postat la: 09 Apr 2012

      Cuvantul “espresso” deriva din italienescul “express” inemnand ca este facut si servit imediat. Un espresso simplu de 30 ml este preparat din 7 grame de cafea espresso, preferabil proaspat macinata pentru o aroma desavarsita. Se pune cafeaua in portafiltru, se tampeaza si se trece apa purificata de 88-95 grade Celsius, cu o presiune de 9-10 atmosfere. Secretul este ca espresso-ul sa fie extras intr-un timp de 25-30 secunde.
      Espresso ar trebui sa se scurga din Porta-filtru ca mierea calda, cu o culoare de un profund rosu-brun si o crema care face 10-30% din bautura.

      Prepararea cafelei espresso este definita de cei patru "M": Macinazione este corecta macinare a unui amestec de cafea, Miscela este amestecul de cafea, Macchina este masina de espresso, iar Mano este mana calificata de barista. Atunci cand fiecare factor din cei patru M este controlat cu precizie, bautura espresso poate deveni espresso-ul perfect.

      Cel mai bun espresso ar trebui sa fie extrem de dulce, cu o aroma puternica de cafea proaspat macinata.Crema ar trebui sa fie de un rosu-brun inchis, neteda, dar consistenta. Un espresso perfect ar trebui sa fie cu un gust placut, fara aditivi, cu arome destul de indraznete care sa nu dispara in lapte, ci sa persiste pe cerul gurii timp de cateva minute dupa consumul acestuia.

      Urmatorii pasi descriu in detaliu modalitatea de a face espresso. Vor fi evidentiati, de asemenea, factorii ce pot interveni si care pot limita perfectiunea espresso-ului, care ne vor impiedica sa obtinem un espresso de calitate.

      1. Amestecul Espresso
      Fara un amestec de cafea espresso bun nu poti avea un espresso bun. Cele mai bune si proaspete boabe de cafea espresso sunt amestecate pentru a obtine dulceata, aroma, si finetea dorita in espresso. Se recomanda sa utilizati espresso in termen de patru zile de la prajire. Se pot crea amestecuri proprii sau se pot comanda  amestecuri de espresso excelente de la furnizori de cafea proaspat prajita.

      2. Prajirea  cafelei pentru Espresso
      De cele mai multe ori, veti gasi cafea prajita in exces, aceasta avand o culoare inchisa. Aceasta prajire intensa va duce la un gust al espresso-ului amar. Specialistii in prajirea cafelei o vor face astfel incat sa pastreze aroma si dulceata cafelei.

      3. Importanta rasnitei si rasnirea cafelei
      O rasnita de calitate este esentiala pentru espresso. Cei mai multi profesionisti in domeniul cafelei prefera o rasnita cu lame conice, cafeaua nefiind incalzita in procesul de macinare si astfel aroma cafelei nefiind diminuata.
      Rasnirea cafelei trebuie continuu monitorizata astfel incat sa se obtina un timp de extractie de 25-30 sec. Cafeaua rasnita prea mare sau prea mica nu trebuie compensata cu gradul de presiune exercitat cu tamperul.

      4. Dozarea cafelei, distributia si presarea cafelei in portafiltru
      Cafeaua utilizata pentru prepararea unui espresso trebuie sa fie proaspat macinata pentru a obtine cea mai buna aroma. Cand vrei sa faci un espresso, se rasneste cafea doar cat e necesar pentru acel espresso, apoi cafeaua dozata se distribuie uniform in portafiltru inainte de presare si se preseaza o singura data cu o presiune de 20 kg.

      5. Apa utilizata in prepararea espresso
      Apa trebuie sa fie filtrata. Pentru a filtra reziduurile de clor si unele substante chimice din apa care produc un gust caracteristic se poate utiliza un filtru de apa. Nu se foloseste apa dedurizata. Pentru a testa apa folosita in prepararea espresso-ului, incercati sa umpleti un pahar mic cu apa, lasati-o sa se decanteze si apoi degustati-o. Trebuie folosita intotdeauna apa proaspata

      6. Temperatura si presiunea apei utilizata pentru Espresso
      Temperatura apei trebuie sa fie stabila, undeva intre 88-95 °C. Alegerea celui mai bun espressor este foarte importanta,temperatura si stabilitatea temperaturii apei, fiind un criteriu important.
      Presiunea apei prin espresso ar trebui sa fie intre 9 si 10 atmosfere. Aceasta presiune este responsabila pentru dezvoltarea cremei atat de placute a unui espresso..

      7. Presiunea boilerului
      Presiunea boilerului determina cantitatea de apa ce trebuie sa fie incorporata in abur, pentru spumarea corecta a laptelui. Se poate verifica presiunea din boiler cu ajutorul unui manometru.

      8. Timpul de extractie
      Timpul de extractie pentru a umple doua cupe ar trebui sa fie intre 25-30 de secunde. Chiar daca timpul de extractie se prelungeste, pompa ar trebui sa fie oprita daca espresso devine usor mai deschis la culoare. Scopul este de a avea un espresso rosu-inchis in aproximativ 25-30 de secunde

      9. Porta-filtrul si cosul
      Porta-filtrul ar trebui sa aiba mereu aceeasi temperatura ca apa folosita la prepararea espresso-ului. Cosul ar trebui sa detina 16-18 de grame de cafea si sa fie cu pereti drepti. Curbarea porta-filtrului va duce la extragerea inegala.

      10. Actionarea cu rapiditate
      La prepararea espresso-ului perfect, se doreste a se actiona rapid, dar cu atentie. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de secunde pentru a doza, distribui, tampa, pre-incalzi, si prepara un espresso.

      11. Curatarea espressorului si a rasnitei
      Curatarea espressorului este probabil cea mai mare problema cu espresso de astazi. Daca masina, cosul, si porta-filtrul nu sunt curatate in mod regulat, espresso va avea intotdeauna un gust de cafea ranceda.
      De asemenea, si rasnita trebuie intotdeauna curatata intre cutite si camera de dozare,iar cutitele trebuie inlocuite cel putin o data pe an pentru o rasnire a cafelei la parametrii asteptati.

      12. Cestile pentru espresso
      Trebuie sa fie preincalzite pentru a pastra espresso cald mai mult timp, dar si pentru a pastra aroma un timp mai indelungat.

      13. Practica - esentiala pentru un espresso perfect
      Daca vrei sa ajungi sa faci un espresso de calitate, este esential sa experimentezi cat mai des. Cheia unui espresso este realizarea pasilor in aceeasi masura de fiecare data. Schimband unul din acesti facori poate duce la diminuarea calitatii espresso-ului final. Prepararea espresso-ului cere multa precizie si indemanare.
      Un espresso perfect poate ca nu poate fi realizat de nimeni, el fiind mai mult un concept decat o realitate, insa frumusetea incercarii de a obtine un espresso perfect consta in dificultatea si modul in care te pune la incercare de fiecare data de cate ori incerci sa-l faci. Daca ar fi fost usor, ar fi fost conceputa pana acum o masinarie case sa stie sa faca oricand un espresso perfect. Sunt atatia factori care contribuie la prepararea unui espresso incat numai mintea umana si inimile pasionate pot intelege si controla complexitatea acestui proces.

      Categorii: Despre cafea
      Tag-uri: cafea, espresso, mașină de cafea

      0 Comentarii la articolul: "Prepararea unui Espresso perfect"

        Comenteaza si tu:

        (Nu va fi publicata)

        Comenteaza   Cod de securitate invalid

        Blog

        • Despre cafea (5)
        • Lectii barista (8)
        • Despre espressoare (17)
        • Despre râșnițe (6)
        • Articole tehnice (22)

        Arhiva

        • Octombrie 2017
        • Mai 2015
        • Iuine 2014
        • Noiembrie 2013
        • Iulie 2013
        • Iuine 2013
        • Mai 2013
        • Februarie 2013
        • Ianuarie 2013
        • Decembrie 2012
        • Noiembrie 2012
        • Octombrie 2012
        • Septembrie 2012
        • Iulie 2012
        • Iuine 2012
        • Mai 2012
        • Aprilie 2012

        Ultimele articole

        • Host 2017 - prezentari, lansari, prototipuri
        • Studiu: beneficiile aduse gustului cafelei prin utilizarea unui aparat de cafea curat
        • Importanta decalcifierii espressoarelor
        • Glosar - componentele unui espressor
        • Ce este și la ce ajută portafiltrul fără fund?
        • Comparație Heat Exchanger (HX) - ThermoBlock (TB)
        • Rancilio Silvia, cel mai respectat espressor pentru acasă
        • Cafea proaspăt prăjită sau cafea ambalată?
        • Râșnițe de cafea cu discuri de măcinare
        • Recomandări privind întreținerea espressorului și a râșniței

        Tag-uri

        • aparat de cafea
        • automat de cafea
        • backflushing
        • cafea
        • cafea boabe
        • cafea proaspat prajita
        • cafea profesionala
        • cafetto
        • caffe latte
        • cappuccino
        • curățare
        • decalcifiere
        • dedurizare
        • Double boiler
        • dual boiler
        • espresso
        • espressoare de cafea
        • espressor
        • heat exchanger
        • HX
        • întreținere
        • latte art
        • mașină de cafea
        • mașini de cafea
        • Over Pressure Valve
        • OVP
        • portafiltru fara fund
        • preparare espresso
        • presostat
        • pressurestat
        • râșniță
        • râșniță de cafea
        • râșnițe de cafea
        • schimbător de caldură
        • single boiler
        • spumarea laptelui
        • supapă de supra-presiune
        • termobloc
        • thermoblock

        Comenzi și livrări

        • Creare comandă online
        • Metode de plată
        • Finanțare de tip Leasing
        • Livrarea produselor
        • TVA deductibil în tari UE sau non UE
        • Informații despre stocuri
        • Garanția produselor

        Asistență

        • Despre noi
        • Întrebări frecvente
        • Politica de cookie-uri
        • Politica de confidențialitate
        • Politica de returnare
        • Termeni și condiții

        Cont client

        • Ce este un cont client?
        • Cum îmi fac un cont client?
        • Cum recuperez parola?

        Utile

        • Contact
        • Hartă site
        • ANPC
        Viziteaza magazinul cu expressoare SpringLever.ro
        partenerul tau de incredere in alegerea creditului perfect
        Plati online prin MobilPay

        Abonare la newsletter

        Îți trimitem oferte, te înștiințăm despre evenimente, te ținem la curent cu ultimele știri și produse apărute, etc.
        Abonează-te la newsletter!
        Prin abonare, confirm că am peste 16 ani
        Adresă de email invalidă!

        2017 © PerfectEspresso.ro Toate drepturile rezervate. Powered by ShopIQ

        Acest site folosește cookie-uri

        Confidențialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenți și să-ți oferim posibilitatea să accepți cookie-urile în funcție de preferințele tale.
        Folosim cookie-uri pentru a optimiza funcționalitatea site-ului web, pentru a îmbunătăți experiența de navigare și pentru a-l integra cu rețele de socializare.

        Cookie-urilor din acest site sunt în mod implicit activate, astfel încât să-ți ofere cea mai bună experiență de utilizare.
        Dacă vei continua sa navighezi fără a modifica aceste setări, iți vei da implicit acordul pentru folosirea lor. Poți schimba oricând setările accesând butonul de setări cookie-uri.
        Politica de cookie-uri...
        Setări cookie-uri...
        Am înțeles
        Setări cookie-uri...

        Setările cookie-urilor

        Cookie-urile sunt fișiere text foarte mici care se stochează pe computer, atunci când vizitați unele site-uri Web.

        Utilizăm cookie-uri pentru a ușura utilizarea site-ului. Puteți șterge toate cookie-urile deja stocate pe computer, dar acest lucru vă va împiedica să utilizați unele module ale site-ului nostru.

        Alegeți nivelul de consimțământ pentru crearea de cookie-uri.
        Acestui site nu îi este permis să:
          Acestui site îi este permis să:
            Politica de cookie-uri...